Skip to main content
Til toppen
Kanskje Norges beste kundeservice?
Åpent kjøp i 14 dager
Rask levering med DHL eller Bring
Betal med Klarna, Vipps eller kort

Vedlikehold av Save the Duck jakker

Hvordan skal du pleie jakken din på best mulig måte som også er bra for miljøet.

Følg disse instruksjonene for å sikre at produktet ditt forblir så godt som nytt, så lenge som mulig. Sørg alltid for at du følger instruksjonene på etiketten.


Vasking 

Reduser bruken av vann og energi ved bare å vaske klærne når du virkelig trenger det. Du kan fjerne en flekk også ved bare å såpe og svampe det berørte området. Når du bestemmer deg for å vaske, er valg av lavere temperaturer og kortere sykluser en utmerket måte å bidra til å redusere ditt eget karbonavtrykk. Vanlige vaskemidler og mykemidler forurenser miljøet når de slippes ut i naturen - sørg for at du velger et miljøvennlig vaskemiddel til tøyet ditt. Det er ikke nødvendig å bruke store mengder vaskemiddel når du vasker klærne, da dette ikke gjør klærne renere, men det vil ha en negativ innvirkning på miljøet. Husk å vaske klærne utvendig, sjekk lommene og fest alle knapper og glidelåser. Smart tips: Vi anbefaler å plassere 2 eller 3 tennisballer i vaskemaskinen med plagget ditt, da dette holder polstringen regelmessig. 

Forhindre forurensning av mikrofiber med fiberfiltre 

Du kan plassere syntetiske klær i filterposer før du vasker, uansett om du vasker hånd eller bruker maskinen din: dette vil redusere mengden mikrofibre du vil utslipp i miljøet. Du kan også installere et permanent filter på maskinen din, selv om du kanskje trenger en eksperts hjelp for dette. I begge tilfeller må du huske å rengjøre filterposen etter noen vask. Du vil merke når du trenger å gjøre det fordi du faktisk vil se fibrene i filteret. Fjern dem manuelt, og legg dem i søppelkassen. 

Minimer bruken av tørketrommelen  

Den mest miljøvennlige måten å tørke klærne på er å bare henge tøyet, da det ikke bruker energi. Enkel lufttørking vil ikke bare redusere miljøpåvirkningen, det vil også hjelpe klærne dine til å holde formen og vare lenger. Når du henger klærne, må du huske å gjøre mørke og svarte gjenstander utvendig, slik at de ikke blekner. Hvis det er mulig, bruk bare tørketrommelen på svak varme - du må kanskje tørke klærne i mer enn en syklus - og plassere to eller tre rene tennisballer i tørketrommelen for å ta vare på polstringen. 

Ikke stryk  

Bare stryke hvis du virkelig må, for å spare energi og tid. Etter vask må du henge klærne eller plassere dem vannrett på en ikke-oppvarmet overflate, og snu dem hver gang i blant. 

Ikke rens  

Unngå renseri, med mindre annet er angitt på plagget. Kemiske løsningsmidler for renseri har betydelig menneskelig og miljømessig innvirkning når de slippes ut i naturen. Med mindre annet er anbefalt på pleiemerket, må du ikke rense plagget ditt, da renseri bruker kjemiske substanser med høy menneskelig og miljøpåvirkning. 

Impregnering av plaggene 

Mest vanntette og pustende belegg blir vanligvis behandlet med en DWR-finish (slitesterk vannavstøtende) overflate, og det er det som holder vann utenfor plaggets ytterlag. Forsikre deg om at du etterfyller dette belegget minst en gang i sesongen, muligens mer hvis du bruker plagget veldig ofte.  

Du kan aktivere DWR-belegget igjen ved å plassere plagget i tørketrommelen på en lav / middels innstilling i omtrent 30 minutter (sjekk på etiketten at plagget er tørketrommelvennlig.) Du kan også stryke plagget veldig forsiktig, med en lav innstilling. Test om plagget ditt er vanntett igjen. Hvis reaktivering ikke ser ut til å ha virket, kan det hende du må legge til et belegg. Du kan enkelt spraye den på hvis du har et 2-lags plagg, eller vaske det inn hvis du har et 3-lags plagg, dvs. en med et indre stoff som fungerer som et beskyttende lag for barrieren.  

Tips om flekkfjerning  

Hvis du vil rense fett fra den tekniske stoffjakken din, kan du bruke oppvaskmiddel: fukt det berørte området, gni, vask deretter gjenstanden i varmt vann, med mildt vaskemiddel. Hvis dette ikke fungerer, kan du svømme det med en sikker rengjøringsvæske eller mineralsk brennevin.  

For vevde stoffer kan du også bruke en tannbørste: legg en dråpe oppvaskmiddel på flekken, og skrubb til flekken er borte. Skyll varen i varmt vann, og tørk den med et håndkle.  

Denaturert alkohol, håndsprit, er en veldig kraftig flekkfjerner, og den fungerer med overflateflekker som ikke blir fjernet av såpe og vaskemidler. Denne typen alkohol kan fjerne blekk og oljeflekker: Legg om nødvendig noen dråper denaturert alkohol på en bomullsdott eller klut, og test den på en ikke synlig del av plagget for å kontrollere at det ikke forårsaker misfarging. Hvis dette ikke skjer, fortsett og gni flekken bort med en våt bomullsdott, og pass på at du ikke metter stoffet, og la det tørke.  

Oppbevar jakker og kåper riktig  

Vi vil at Save the Duck-jakken skal vare i årevis, og derfor bør du sørge for at du oppbevarer den ordentlig i løpet av de månedene du ikke trenger den. Her er en guide om hvordan du tar vare på parkaen din i den varme sesongen. Plasser den på et tørt og ventilert sted, beskyttet mot direkte sollys og varme.  

1. Når du oppbevarer jakken din, må den være så ren som mulig: smuss, svette og oljer vil skade stoffet i det lange løp. Ta en titt på produktpleiemerket for spesifikke pleieinstruksjoner.  

2. Heng Save the Duck-parka, ikke komprimer den eller stapp den på små rom.

3. Oppbevar den på et mørkt, tørt sted for best resultat.

4. Beskytt jakken din mot støv og smuss med en pustende plaggpose. 

Lykke til og nyt ditt produkt fra Save the Duck!

Lenker
Min side